X

Is folders bezorgen iets voor mij?

Soms zie je verschillende bijbaantjes voorbij komen en kan het best wel lastig zijn om te bepalen wat voor jou nou een leuk bijbaantje is. Niet iedereen vindt het leuk om in een supermarkt te staan, maar ook niet iedereen vindt het leuk om kranten te bezorgen. Het is dan ook nog een optie om folders te gaan bezorgen. Dit kunnen sommige mensen heel erg goed en andere mensen vinden dit ook helemaal niks. Daarom kan het even fijn zijn om te kijken of folders bezorgen wel echt iets voor jou is.

Wat moet je doen?

Als je folders gaat bezorgen, is de taak eigenlijk best wel makkelijk. Het kan zijn dat je de folders nog zelf moet vouwen, maar het kan ook zijn dat ze al gevouwen bij je aankomen. Dit ligt eraan bij wie je werkt. Wanneer de folders gevouwen zijn, kun je ze gaan bezorgen in de brievenbussen van de mensen in je wijk. Het ligt er natuurlijk wel aan wat voor werk je hebt, maar de meeste wijken zijn best wel makkelijk te lopen binnen twee à drie uur. Wanneer je deze wijk loopt, kun je zelf de hele route bepalen en kun je zelf ook kijken waar je precies allemaal langs kan lopen. Het maakt niet uit in welke route je het loopt. Als het maar in op tijd in de brievenbus komt.

Met wie werk je samen?

Wanneer je voelt dat gaat lopen, werk je eigenlijk met niemand samen. Je werkt wel samen onder een baas, maar je werkt niet samen wanneer je loopt. Je loopt alleen en je mag natuurlijk wel iemand meenemen, maar diegene die wordt dan niet betaald. Het is belangrijk om te weten dat je eigenlijk altijd alleen loopt en nooit met iemand samen. 

Dit kan voor mensen die niet zo graag met iemand samen lopen, heel erg groot voor zijn wanneer je liever samenwerkt met heel erg veel mensen is dit misschien niet de perfecte baan voor jou, dan kun je misschien beter in de supermarkt of ergens anders gaan werken. Je hoeft eigenlijk nooit met iemand samen te werken je hoeft alleen hallo te zeggen tegen mensen die je eventueel tegenkomt en je kent voor de rest heb je eigenlijk geen contact met verschillende mensen en hoef je alleen maar de folders in de brievenbus te gooien.

Hoe groot is de wijk die je krijgt?

Het is eigenlijk per wijk verschillend hoe groot de wijk zal zijn die je gaat lopen. Niet iedere week wijk is hetzelfde en soms worden wijk in verschillende folderbezorgers opgedeeld. Vaak loop je een wijk binnen twee à drie uur wel uit. Dit ligt er ook wel een beetje aan bij welk bedrijf je precies werkt en uiteindelijk ga je er echt niet langer dan 4 uur over doen. Je moet het in het begin natuurlijk een beetje leren, dus dan zal het allemaal wat langer duren. Je moet ook nog een beetje leren hoe je met je fiets om moet gaan, omdat het natuurlijk wel heel erg veel folders in zitten. Sommige mensen lopen bijvoorbeeld met een bol elkaar, zodat je niet de hele tijd op en neer hoeft met je fiets. Dat is best wel makkelijk, zodat je al je folders al direct bij je hebt. Als je bijvoorbeeld een flat moet bezorgen, moet je heel erg veel kijken en denken na wat je bij je hebt en dat kan soms best wel lastig zijn in een fiets. In dat geval is een bolle kant dus veel makkelijker en het is altijd makkelijk om een route kaart te hebben.

Moet je ze in een bepaalde tijd bezorgen?

Wanneer je folders gaat bezorgen, moeten de folders vaak op maandag en dinsdag in de bus liggen. Het maakt niet uit hoe laat en dat maakt ook niet uit of je ‘s avonds of ‘s ochtends gaat lopen als ze maar maandag of dinsdag In de bus liggen. Vaak wordt dit helemaal geschrokken wanneer je net aan de slag gaat, dus je zal dan even moeten vragen wanneer dit het geval is. Vaak wordt dit wel verteld, dan zal je ook al snel merken dat het niet heel veel moeite kost om zo op tijd In de bus te krijgen als je er twee dagen de tijd voor hebt. Je kunt het eventueel na school doen of na de voetbal alles is mogelijk. Daarom is folders lopen ook zo makkelijk voor heel erg veel mensen.

Mensen wel belangrijk dat je iemand bent die zelf in je tijd in kan delen en die ook zelf de verantwoordelijkheid neemt. Onder folders In de bus te gooien, want anders kun je dit werk niet doen. Je hebt namelijk wel 1 grote verantwoordelijkheid gekregen om alles vol dus op tijd in de bus te krijgen.

admin:
Related Post