X

Dit is wat een clivia is

Het is heel goed in te beelden dat het woord clivia je niet erg bekend in de oren zal klinken. Voor de meeste mensen zal dit namelijk een begrip zijn dat ze niet zo vaak zullen horen of niet zo vaak tegen zullen komen. Echter, voor mensen die veel verstand hebben van planten of simpelweg veel interesse hebben om allerlei verschillende planten te leren kennen zal het begrip clivia wel bekender in de oren klinken. Het is namelijk een soort plant. De mensen voor wie het nog geen bekend begrip is kunnen hier meer lezen over wat het precies inhoudt.

Een eerste introductie

Zoals gezegd is de clivia een sorort plant. Echter, voor de meeste mensen zal het een soort plant zijn wat ze niet erg bekend in de oren zal klinken. Toch is het wel een hele leuke en mooie plant om meer over te gaan leren. Clivia is niet de enige naam die aan deze specifieke plant gegeven wordt. De plant heeft namelijk twee verschillende namen. In het standaard Nederlands wordt de plant ook wel de Sint-Jozefplant genoemd. Het zou dus kunnen dat deze naam je bekender in de oren zal klinken.

Het is een plant die van oorsprong niet in Nederlands voor zou komen. De afkomst van de clivia plant is namelijk Zuid-Afrika. In Engeland en Europa is deze plant steeds populairder en geliefder geworden tijdens de Victoriaanse tijd. Er zijn verschillende bijzondere eigenschappen die deze plant heeft. Deze verschillende eigenschappen zijn de reden dat deze plant tegenwoordig populair is om als mooie kamerplant in huis te nemen. verderop kun je meer lezen over welke speciale eigenschappen de clivia heeft wat maakt dat het een zeer geliefde en populaire plant is.

De eigenschappen van de clivia

Zoals gezegd is de clivia als kamerplant erg populair en geliefd. Dit komt doordat de plant verschillende eigenschappen bezit die de plant zo popualir en geliefd maken. Een van de redenen waarom de plant zo populair is is het feit dat het een plant is die vrij sterk is. Dat is natuurlijk heel erg fijn. Als je een plant hebt die niet erg sterk is, dan loop je het risico dat de plant in mum van tijd weer dor en dood zal zijn. Dat is natuurlijk niet de bedoeling wanneer je in een enthousiaste bui een nieuwe plant aanschaft die je mooi en leuk vindt.

Een andere reden waarom de clivia een populaire plant is heeft te maken met het uiterlijk van de plant. Het is namelijk een erg mooie en kleurrijke plant. Dit zorgt er voor dat de plant een vrolijke en levendige uitstraling zal hebben wanneer je hem als mooie kamerplant in je huis neer zal zetten. De bloemen van de clivia plant kunnen in twee verschillenden kleuren komen. Namelijk een gele variant, deze is over het algemeen wat minder bekend. De andere versie is wat meer bekend. Dit is de variant met een oranjerode kleur. Beide kleuren zijn heel erg mooi en levendig om in je huis neer te zetten.

De verzorging van de plant

Zoals met elke plant is de verzorging natuurlijk van belang om de plant gezond en goed in leven te houden. Als je een nieuwe plant aanschaft is het van belang om je te verdiepen in de verzorging die deze speciale nieuwe plant nodig zal hebben. Als je de plant namelijk niet vanaf het begin af aan goed verzorgt, dan loop je het risico dat de plant niet lang te leven zal hebben en dan kun je er dus helaas niet lang van genieten. Ook voor de clivia plamt geldt dat je hem de juiste verzorging moet bieden om de plant zo lang mogelijk gezond en goed in leven te houden.

Bij de verzorging van een plant is het natuurlijk altijd van belang om te de denken over de temperatuur en de hoeveelheid licht waar de plant behoefte aan zal hebben. Ook de clivia plant heeft hierin natuurlijk speciale behoeftes. Qua temperatuur wil de plant liever niet in een ruimte staan die te warm is. De temperatuur die ideaal is voor deze plant en aan de behoeftes van de plant zal voldoen is een temperatuur die tussen de 12 en de 15 graden zal liggen. Qua licht hoeft de plant niet te veel licht hebben. Veel planten eisen een ruimte waar voldoende licht is, dit is voor de clivia niet het geval. Deze plant gaat er mee akkoord als je hem in een ruimte zet waar er niet veel licht is.

admin:
Related Post