X

Dit zijn de Duurste schoenen ter wereld

Iedereen draagt ze, ze zijn er in ontelbaar verschillende soorten, maten, vormen en kleuren en het ene paar is een stuk goedkoper dan het andere paar. We hebben het hier natuurlijk over schoenen. Sommige mensen maakt het helemaal niks uit hoe hun schoenen eruit zien of hoe duur ze zijn en kopen maar wat. Andere mensen vinden schoenen juist heel erg belangrijk en geven er klauwen met geld aan uit om er goed uit te zien. En voor die mensen is deze tekst ook bedoeld. We gaan het namelijk hebben over de Duurste schoenen ter wereld. In deze tekst maken we een lijst met de tien Duurste schoenen ter wereld. Weet jij al welke schoenen wij gaan benoemen?

Wat maakt deze schoenen zo verschrikkelijk duur?

Er zijn verschillende redenen waarom de Duurste schoenen ter wereld, die wij in deze tekst gaan benoemen zo belachelijk duur zijn. Allereerst speelt de zeldzaamheid van de schoenen natuurlijk een grote rol. hoe zeldzamer de schoenen, hoe minder mensen ze hebben en hoe duurder de schoenen zijn. Ook maakt het uit wie de schoenen heeft ontworpen. Als er een bekende ontwerper heeft meegewerkt aan de schoenen dan maakt dat de schoenen een stuk bijzonderder en specialer. Daardoor zijn de schoenen ook een stuk duurder. Als schoenen van dure materialen zijn gemaakt of deel uitmaken van een limited edition, dan liggen de prijzen van de schoenen ook een stukje hoger.

De Duurste schoenen ter wereld

Het eerste paar dat we gaan bespreken is ook gelijk het allerduurste paar dat er ooit op de markt is gebracht. Deze schoenen zijn een samenwerking tussen Louis Vuitton en Kanye West. Ze kwamen in 2009 uit en werden verkocht in drie verschillende kleuren. Deze zijn de Duurste schoenen ter wereld, omdat zij een waarde van wel dertigduizend dollar hebben. Dit komt overeen met ongeveer 26.000 euro. Heel erg veel geld dus, voor een paar schoenen. Deze schoenen zijn dan ook meer bedoeld om mooi neer te zetten, dan om ook daadwerkelijk te dragen. Dit is ook niet het enige paar schoenen dat Kanye West heeft bedacht. Ook met Nike heeft hij meerdere paren van duizenden euro’s op de markt gebracht.

Schoenen uit Back to the Future

Als je de film Back to the Future Part II hebt gezien, dan weet je vast over welke schoenen wij het hebben. Nike bracht in 2011 schoenen uit die een replica waren van de wereldberoemde film Back to the Future. Deze schoenen kunnen zichzelf openen en sluiten. Er waren enkel 1500 paar van deze schoenen op de markt gebracht, waardoor de waarde van de schoenen erg hoog kwam te liggen. En nu nog steeds zijn de schoenen heel erg veel geld waard. Bijna vijftienduizend dollar ($14.999) is een paar van deze schoenen waard. Dat is heel erg veel geld, maar je hebt dan wel de garantie dat maar 1499 andere mensen diezelfde schoenen hebben.

Een samenwerking met Pharrell, Chanel, Adidas en Colette

Een ander paar peperdure schoenen zijn de schoenen die Pharrell Williams, Chanel, Adidas en het modehuis Colette op de markt brachten. Van dit paar is er zelfs nog minder gemaakt dan die van de Nike schoenen waar wij het net over hadden. Deze schoenen zijn maar 500 keer gemaakt en daardoor heel erg zeldzaam. De waarde van de schoenen ligt daardoor ook rond de 12,5 duizend euro voor een paar van de schoenen. Niet zo gek dus dat deze vallen onder de Duurste schoenen ter wereld.

Samenwerkingen tussen Kanye West en Nike

Zoals wij net al aangegeven hebben, komt Kanye West meerdere keren voor in deze lijst met de Duurste schoenen ter wereld. Hij heeft namelijk nog meer schoenen op de markt gebracht. Dit keer met Nike. Dit zijn de Nike Air Yeezy’s. Zo heb je de Nike Air Yeezy 2 Red October met een waarde van zo’n 7,5 duizend euro. Binnen een paar minuten waren deze schoenen overal al uitverkocht. Nike Air Yeezy 2 Solar Red is een ander paar dat Kanye heeft uitgebracht. Deze is rond de zevenduizend euro waard. Nike Air Yeezy Blink is de eerste schoen die Kanye heeft uitgebracht. Dit was in 2009 en de schoenen zijn iets meer dan vijfduizend euro waard. Ook heeft Kanye West Nike Air Yeezy Platinum uitgebracht. Deze schoenen zijn nu ongeveer even veel geld waard als de Nike Air Yeezy Blink schoenen. Dat heeft Kanye West dus erg goed gedaan. Kanye West heeft dus verschillende paren schoenen uitgebracht waarvan er wel vijf in de top Duurste schoenen ter wereld staan.

admin:
Related Post