X

Travertin vloer

De Travertin vloer is een unieke vloer met een robuuste warme uitstraling. Wanneer deze door een professional is aangelegd dan is deze onderhoudsarm. Ook in de winterdagen zit je lekker warm omdat deze vloer een perfecte isolatie heeft voor vloerverwarming. Je kunt zelf de afwerkingen kiezen waardoor het precies naar jouw wensen en smaak kan gaan. Het geeft als het ware volgens de mensen een uitstraling van luxe en dat tegen een betaalbare prijs. Ook in de hete zomerdagen heb je wat aan deze vloer. Tijdens de zomer zul je namelijk voelen dat deze vloer vele malen koeler blijft als andere vloeren.

Wat is de levensduur van een Travertin vloer?

Mits de Travertin vloer goed wordt onderhouden kan deze een levenlang meegaan. Wel is het dan belangrijk om geen zware voorwerpen op de vloer te laten vallen. Het is namelijk niet een stoot en slijtvaste vloer. De vloer zelf vraagt opzich niet zoveel onderhoud, maar je kunt hem wel om de paar jaar laten polijsten zodat hij weer als nieuw eruitziet. Travertin is wel een natuursteen en kan dus gelukkig wel wat afweren. Daarnaast is het een duurzaam gewonnen materiaal waarbij bijna geen CO2 uitstoot vrijkomt. Het aantal kleuren wat je kunt bestellen is de laatste jaren sterk gegroeid. Hierdoor past het ook bij steeds meer interieurs en kan iedereen gebruik maken van deze prachtige en functionele vloeren. Je kunt tevens zelf kiezen of je voor een ruwe of juist een gladde afwerking gaat. Dat is het mooie van een natuurproduct, er is veel mogelijk en soms is de oervorm wel het mooiste.

Wat zijn de gemiddelde kosten van deze vloer?

De Travertin vloer is een van de goedkoopste duurzame vloeren voor in huis. Je kunt deze gemiddeld bestellen tussen de 25 en 45 euro per vierkante meter. Het laten leggen van de vloeren hoeft ook niet altijd even duur te zijn. Je kunt namelijk via het internet vaak iemand vinden die dit voor een leuke prijs kan doen. Natuurlijk zijn er ook bedrijven die dit doen alleen kost dit meestal veel meer. Het enige extra voordeel van een bedrijf is dat je garantie krijgt op het leggen. Als het fout gaat dan is alles gewoon netjes verzekerd. Sommige mensen vergelijken deze vloer ook wel met een marmeren vloer. Echter is marmer vele malen duurder als dit materiaal, maar het resultaat is bijna identiek.

Het verschil tussen een marmere en Travertin vloer

Het grootste verschil tussen een marmeren en Travertin vloer is dat marmer geen gaatjes kent waar Travertin dit wel doet. Sommige mensen vinden dit lelijk, maar de prijs is niet voor niets vele malen lager. Travertin is een zoetwaterkalksteen. De gaatjes van deze vloer zijn ontstaan doordat er steeds nieuwe lagen kalk over de steen heen spoelen. De plantjes en de mos die vaak op deze kalksteen groeit veranderen dus ook steeds van positie. De planten sterven als het ware af en moeten dus ook weer opnieuw groeien. Vandaar dat er dan ook gaatjes ontstaan, maar dit is juist een hele mooie eigenschap van deze vloer. Het is belangrijk dat je onderhoud laat doen wanneer er doffe vlekken of krassen ontstaan op de kalksteen. Dit voorkomt dat er scheuren of gaten gaan ontstaan.

Welke kleuren zijn er mogelijk met een Travertin vloer

De Travertin vloer is eigenlijk in bijna iedere kleur te bestellen. Echter is het mooiste resultaat natuurlijk wanneer deze kalksteen zo groeit in zijn natuurlijke vorm. Om de kleur zo lang mogelijk goed te houden is het verstandig de vloer alleen te reinigen met lauwwarm water. Chemische middelen kunnen voor vage vlekken en verkleuringen zorgen en dit is wel het laatste wat je wil. Mocht een vlek nu niet uit de vloer gaan dan kun je in de meeste gevallen bij de leverancier een speciaal schoonmaakmiddel halen. Wel is het verstandig om de vloer te laten polijsten als de vlek er niet meer uit wil gaan. Je schraapt dan als het ware een klein laagje van de vloer af waardoor hij er weer als nieuw uit gaat zien. Eventueel kun je de vloer ook laten kristalliseren na enkele jaren.

Zo vind je de perfecte vloer die bij jou past

Bij het vinden van de perfecte Travertin vloer zijn er een aantal dingen waar je op kunt gaan letten. Het is verstandig om eerst de mogelijkheden bij verschillende leveranciers te bekijken. Vervolgens kan je ook meerdere offertes aanvragen zodat je weet wat het verschil in de kosten maakt. Het ene bedrijf rekent immers meer omdat zij een groter pand hebben of hogere personeelskosten een ander bedrijf of eenmanszaak kan dit vaak voor een vele lager prijs doen. Meestal kun je online ook veel inspiratie vinden op verschillende kanalen. Zo zie je hoe de vloer bijvoorbeeld bij iemand anders in huis ligt. Dit kan jou weer op ideeën brengen voor jouw droomvloer.

Dit is waarom mensen een Travertin vloer kopen

Een Travertin vloer is een betaalbaar alternatief voor een goede en degelijke vloer. Het is ook een vloer die een luxe uitstraling kan geven. Ook geeft het een warm gevoel omdat je deze vloer goed kunt combineren met een vloerverwarming. Daarentegen zorgt het juist in de zomer weer voor verkoeling. Het is dus eigenlijk de ideale vloer voor ieder huishouden. Daarnaast is de vloer in steeds meer kleuren te krijgen. Dit zorgt ervoor dat het ook makkelijker te combineren is met andere meubelstukken in het huishouden. Ook is het een natuurproduct wat ook steeds meer mensen belangrijk vinden.

admin:
Related Post