X

Waarom een huishoudelijk reglement?

Een huishoudelijk reglement is eigenlijk een verzameling van regels van een bedrijf. Elk bedrijf heeft ander soort regels en dus belangrijk om je aan deze regels te houden, maar het is soms wel best wel moeilijk te bepalen hoe dit bedrijf precies de regels bedacht heeft. Niet elk bedrijf ben ik namelijk hetzelfde regels en niet elke school bijvoorbeeld heeft dus alle regels. Hoe wordt dan precies het huishoudelijke mij reglement net gemaakt en waarom is het zo verschillend bij het ene bedrijf en bij het andere haar?

Andere normen en waarden

De reden dat een huis gerechtelijk moment zo anders is bij velen, bedrijven of verenigingen komt door het feit dat iedereen andere normen en waarden heeft. Niemand is hetzelfde. In jouw familie zijn heb andere normen en waarden dan in een familie van bijvoorbeeld de buren en dit is wel handig om rekening mee te houden.

Dit kun je heel erg duidelijk zien op verschillende scholen en christelijke school zou een ander soort huishoudelijk reglement hebben dan een bijvoorbeeld openbare school. Dit is ieders goed recht en in Nederland mag iedereen zelf bepalen wat gewoon soort huishoudelijk reglement. Iemand heeft het is wel belangrijk, omdat als je dan ergens heen gaat met zo’n reglement, dat je je daar ook aan houdt. Dit heeft ook een beetje met respect te maken naar de ander toe en zo laat je ook weer een beetje van je eigen normen en waarden zien. Dit is altijd ook wel erg belangrijk om te delen met verschillende mensen. Zo leer je elkaar op een beetje kent.

Waarom regels vaststellen?

Sommige mensen begrijpen niet waarom regels vastgesteld moeten worden. In onze maatschappij is dit dan zulk al voor heel erg veel regels al gedaan, maar op scholen of verenigingen zijn dan weer aparte regels. Dit is wel heel erg belangrijk om te doen. Dit doen ze zodat leerlingen of mensen bij de vereniging wel leren dat iedereen altijd andere normen en waarden hebben. En de regels die buiten gelden natuurlijk niet altijd in een gebouw. Daarom is het belangrijk om vele regels wel op te stellen. Het moet niet te heftig worden, Maar het moet natuurlijk wel binnen een Nederlandse maatschappij. Pas wanneer dit niet zo is. Ik kan er natuurlijk altijd aanspraak op gemaakt worden.

Verder is natuurlijk belangrijk dat altijd orde en regel, maar ergens plaatsvindt dit zo ook in een gebouw. Niet, de hele wet is gebaseerd op wat er in een gebouw gebeurt of wat er bij andere mensen in huis gebeurt. Dit is eigenlijk wat je zelf moet bepalen. Hoe iemand zijn kinderen opvoedbaar voorbeeld kan de wet niet precies te bepalen. Er zijn bepaalde dingen die mensen niet mogen doen, maar voor de rest kun je eigenlijk zelf weten hoe je het invult. Daarom is het best wel moeilijk om geen regels, zegt opstellen in je opvoeding heb je namelijk ook regels meegekregen van je ouders. Deze moet je ook naleven. Zo zit het ook bij bijvoorbeeld een school of bij een andere instelling. Het is daarom belangrijk dat overal regels zijn en overal ook aan de regels gehandhaafd wordt.

Zijn er bedrijven zonder reglement

Natuurlijk zitten sommige mensen toch liever ergens waar bijna geen regels zijn en waar je je ook niet aan elkaar hoeft te wagen. Er bestaan niet veel van dat soort bedrijven, maar als je ze zijn er zeker wel. Het is natuurlijk ook niet verplicht om allemaal verschillende regels op te stellen. Het is alleen wel handig om te doen. Sommige mensen vinden het juist helemaal niet prettig om regels te hebben. Zo zijn er ook gezinnen die geen regels opstellen voor hun kinderen. Het is maar de vraag wat je hiervan vindt, maar het kan goed zijn en het kan slecht zijn. Dit is natuurlijk nog niet bewezen.

Het is wel belangrijk om in je achterhoofd te houden dat gevaar altijd in een klein hokje zit. Gevaar kan komen door het feit dat er geen regels zijn. Daarom is er wel belangrijk om over na te denken wat voor regels en wat voor een regels zijn nageleefd moeten worden. Kunnen ook regels zijn die soms een beetje door de vingers worden gezien, maar dan moet je dan wel opletten. Het is niet de bedoeling dat elke regel dan zomaar iets word waar je doorheen kijkt. De kans is dan ook groter dat er over je heen gelopen wordt en dit is natuurlijk ook niet de bedoeling. Dit is niet de bedoeling in een gezin, maar ook niet de bedoeling op een school of in een andere instelling. Je moet altijd respect voor elkaar kunnen tonen en dan kunnen we laten zien dat je echt elkaar respecteert. Dit is voor sommige mensen soms nog wel eens moeilijk.

Categories: Inspiratie
admin:
Related Post