X

Mens en gezondheid

Mensen zijn hele rare wezens. Dieren doen alles om te overleven, maar mensen die doen ook dingen voor hun plezier en doen er niet zo heel erg veel moeite meer voor om te hoeven overleven. Dit is dan ook de reden dat mensen vaak meer gezondheidsklachten hebben dan bijvoorbeeld dieren. Mensen staan niet meer in evenwicht met hoe ze met hun lichaam om moeten gaan en dit is soms best wel lastig. Het is daarom goed om te kijken naar hoe jij in evenwicht in komen, hoe je als mens en gezondheid op één lijn kan komen. Dit is namelijk erg belangrijk om oud te kunnen worden, want je wilt natuurlijk niet vervroegd overlijden.

Wat is gezond?

De vraag wat is gezond is soms nog best wel een beetje lastig. Voor iedereen is mens en gezondheid eigenlijk heel wat anders. Iedereen ziet zulke dingen anders. De één vindt bijvoorbeeld heel veel groenten en fruit heel erg gezond. En de ander vindt het gezond om heel erg veel brood en crackers te eten. Het ligt ook maar net aan waar je vandaan komt en wat je als gezond beschouwd. Het belangrijkste eerste jij lekker in je vel zit en je weet wat je moet doen om je gezond te voelen.

Veel mensen gaan dingen op internet opzoeken om niet ongezond te worden. Zij gaan bijvoorbeeld de diëten opzoeken en de diëten van het internet ook gebruiken. Helaas is dit geen goede optie. Iedereen heeft namelijk een heel ander lichaam en je moet je lichaam de andere manier behandelen dan iemand anders. Jouw lichaam is niet hetzelfde als die van een ander. Daarom is het belangrijk om je eten altijd aan te passen op wat jij nodig hebt. 

Naast het eten moet je natuurlijk ook het sporten aanpassen op het eten en het lichaam van jou. Je kunt namelijk wel iets gaan overnemen van iemand, maar uiteindelijk is heeft diegene een heel ander lichaam dan wat jij hebt en dan kan dit ook verkeerd aflopen. Het is daarom heel erg belangrijk om alles af te stellen op jouw lichaam. Dat is uiteindelijk gezond. Uiteindelijk word je gezond door alles af te stellen op jouw lichaam en op jouw geest.

Gezond en lekker eten.

Het kan soms best wel lastig zijn om gezond en lekker te kunnen eten. Sommige mensen denken dat je alleen maar fruit en groenten mag eten, maar dit is echt niet waar. Je kunt voor heel veel dingen gezonde alternatieven vinden. Zo zijn er ook suikervrije koekjes die je eventueel ook zou kunnen eten. Of misschien ben je wel dol op crackers en er zijn ook wel lekkere crackers wanneer je liever gezond eet. Niet elke cracker is namelijk even gezond. Het is daarom zeker belangrijk om even te kijken wat je in het dagelijkse leven al eet en wat je eventueel kan veranderen, wat heel erg makkelijk is. Zo kun je bijvoorbeeld cola makkelijk vervangen met water en een smaakje. Er zijn bijvoorbeeld waters met een dopje op die smaken naar cola en dan uiteindelijk drink je alleen maar water.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om wel ongezond te eten alleen maar met mate. Zo kun je af en toe echt wel een koekje eten of af en toe een patatje eten, maar dit moet je gewoon niet vaak doen. Op die manier blijf je gezond, maar dan wil je toch weer lekkere dingen eten. 

Je kunt bijvoorbeeld één keer In de week iets ongezond eten en de rest van de week lekker gezond eten. Om gezond te blijven, hoef je niet altijd gezond doen. Het is namelijk onmogelijk om nooit meer iets lekkers te mogen eten. Zo zijn wij mensen ook niet gebouwd. Zo zijn er ook wel recepten die heel erg ongezond zijn, maar die uiteindelijk wel een keer zou willen uitproberen. Dit moet natuurlijk ook gewoon een keer ze kunnen.

Maar er zijn heel erg veel lekkere recepten die heel erg gezond zijn. Deze zijn vaak gemaakt van allerlei dingen die je normaal niet zou gebruiken. Het is ook wel leuk om aan deze dingen uit te proberen, want dan kun je zien wat er eigenlijk allemaal wel heel erg gezond is, maar wel heel erg lekker. Sommige dingen ga je natuurlijk niet lekker vinden, maar uiteindelijk ga je echt wel dingen vinden die wel lekker zijn en ook nog eens heel erg gezond. Misschien ben je bijvoorbeeld wel een fruit persoon en er zijn heel erg veel verschillende soorten fruit, dan zal je elke dag een ander stuk fruit kunnen eten. Op die manier varieer je ook in wat je qua fruit binnenkrijgt en heb je een lekkere snack voor tussendoor. Dit is een win win situatie. Dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent als je gezond wilt eten. 

admin:
Related Post